Adalet Bakanlığı 1099 sözleşmeli icra kâtibi alacaktır.

Adalet Bakanlığı icra zabıt katipliği alımları genellikle yılda iki kez bahar ve güz dönemlerinde yapılmaktadır. Adalet Bakanlığına bağlı kurum ya da mahkemelerde katip olarak çalışmak istiyorsanız, kurumun yaptığı sınavda üç dakikada minimum 90 kelime yazmanız ve sonraki mülakatı da geçmeniz gerekmektedir. İki sınavın ortalaması adayların sınav başarı notu olarak hesaplanacaktır.

İcra ve Zabıt Katipliği

İcra ve zabıt katipliği alımı ekli listede yeri, sayısı, unvanı ve niteliği belirtilen, 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe giren “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında, sınavı yapacak adalet komisyonu olarak belirlenen adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ve sözlü sınav sonucuna göre 1099 sözleşmeli icra kâtibi alınacaktır.

Sınava katılım şartları için on parmak daktilografi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Adalet Bakanlığı duyurusu içinde https://www.adalet.gov.tr/ internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bu sınava girme şartlarından biriside bilgisayar ya da daktilografi sertifikasına sahip olmanızdır. Biz Berkcan Bilgisayar Kursu olarak her iki sertifikayı da vermekteyiz. Adalet Bakanlığı ya da bağlı mahkemeler bu sınavları yılda en az iki kez açmaktadırlar. Sizler de bu şanstan kendinizi mahrum etmeyiniz.

Adalet Bakanlığı İcra ve Zabıt Katipliği On Parmak Kursları Berkcan’da

Biz Özel Berkcan Bilgisayar Kursu olarak Adalet Bakanlığı ve bağlı adliyelerine yüzlerce icra ve zabıt katibi yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Yılların verdiği tecrübeyi sizin azminizle birleştirip sizleri hedefinize ulaştırıyoruz. On parmak daktilografi kurslarımızda minimum hedefimiz; kursiyerlerimizin 3 dakikada yanlışsız 90 kelimeyi geçebilmeleridir. Bazı kursiyer 6 hafta da bazı kursiyer 12 haftada bunu gerçekleştiriyor. Bu sizin çalışma azminiz, ciddiyetiniz ve ayırdığınız mesai ile doğru orantı çizen bir grafiktir. Siz isterseniz biz kurum olarak bunu garanti ediyoruz.

Katiplik sınavlarına başvurabilmenin ve bu sınavı kazanabilmemizin şartları çok ağır değildir. Adalet Bakanlığı İcra ve zabıt katipliği için KPSS puanınızın en az 70 olması, MEB onaylı bilgisayar işletmenliği ya da daktilografi sertifikası sahibi olmanız veya okuduğunuz okullarda bu eğitimi aldığınızı traskript ile belgelemeniz yeterlidir. Gerekli bilgiler sitemizde mevcuttur. ilgilenen arkadaşlar on parmak klavye kursu sayfamızı inceleyebilir.

İLETİŞİM: 0553 730 14 14 – 0551 735 06 06

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir